Stiai ca ai un al doilea creier?

Stiai ca ai un al doilea creier?

O poveste despre 2 creiere: cum cel de-al doilea creier al nostru este cheia înţelegerii multor afecţiuni cronice

Nu multă lume realizează că avem două creiere. Da, aţi citit bine. Iar cel de-al doilea creier al dvs. poate să aibă o legătură mult mai strânsă cu sănătatea decât v-aţi putea imagina vreodată. Tindem să credem că creierul nostru este un centru de comandă pentru toate funcţiile noastre fiziologice. Dar există o altă inteligenţă în organismul nostru despre care nu ştim prea multe şi a cărei importanţă pentru sănătatea noastră poate fi ceea ce căutăm atunci când cercetăm cauzele bolilor cronice şi chiar ale problemelor de sănătate mintală. Dacă aţi văzut un om cu păr alb, o doamnă de 40 de ani care începe să îşi piardă părul, pe cineva de 50 de ani care a devenit victima unui atac cerebral sau un bunic de 65 de ani cu mâinile tremurânde sau o bunică de 70 de ani cu demenţă fiţi atent nu mai departe de intestinele lor compromise.

creierul din abdomen

Al „doilea creier” sau creierul abdominal este foarte diferit de cel din interiorul capului nostru. În timp ce creierul din capul nostru duce la îndeplinire funcţii cognitive complexe permiţându-ne să procesăm informaţii, să ne aplicăm cunoştinţele, să ne schimbăm preferinţele, creierul abdominal este intuitiv şi primeşte semnale şi mesaje legate de organismul nostru şi despre mediu pe care le trimite apoi creierului şi invers.  Înţelegerea creierului abdominal şi a funcţiilor sale este adesea răspunsul pentru a ajuta oamenii care suferă din diverse motive, adesea neglijate de practica medicală tradiţională.

Creierul din abdomenul dvs., cunoscut de oamenii de ştiinţă drept sistemul nervos enteric, este conectat cu creierul din cap prin nervul vag. Aceleaşi substanţe reglatoare din creierul din cap au fost identificate şi în creierul abdominal, inclusiv hormoni şi neurotransmiţători. Se estimează că o sută de milioane de linii neurotransmiţătoare se află de-a lungul tubului digestiv, aproximativ acelaşi număr cu cel din creierul din cap (Dr. Gershon, Scientific American: Think Twice).

De asemenea, creierul din abdomen produce şi dopamină şi 95% din serotonina din organismele noastre. Fără nivele adecvate din aceste substanţe „care ne fac să ne simţim bine” putem să facem depresie, insomnie sau alte suferinţe emoţionale. Astfel de semnale pot să ne spună să fim atenţi la ceea ce se petrece în tubul nostru digestiv. Creierul abdominal influenţează nu numai dispoziţia dar este cheia înţelegerii multora din procesele care duc la apariţia bolilor. Este uşor să vedem de ce atunci când înţelegem că aproximativ 70% din sistemul nostru imun este localizat la nivelul tubului digestiv.

Dacă avem grijă de creierele noastre aceasta ne va ajuta mult la menţinerea sănătăţii. Ca americani, petrecem mai mult decât orice altă naţiune din lume gândindu-ne la sănătatea noastră. Aţi putea crede că astfel suntem cea mai sănătoasă naţiune de pe planetă. Cu toate acestea suntem cei mai bolnavi. Se prescriu cele mai multe medicamente pentru afecţiuni gastro-intestinale şi mentale şi totuşi foarte mulţi oameni suferă în continuare şi merg pe stradă sub influenţa medicamentelor. Poate a venit momentul să căutăm cauza problemei şi nu doar să tratăm simptomele. Îndoparea cu pilule pentru a ne uşura disconfortul poate fi o cale uşoară dar nu va ajuta sănătatea noastră. Dacă nu ne putem adresa cauzei disconfortului nostru problema se va agrava până ce ne va acapara complet atenţia. Dacă avem grijă de creierele noastre putem să influenţăm mult calitatea sănătăţii noastre.
După Dr. David Hartz, DC

Sursa: http://www.greenmedinfo.com/blog/tale-two-brains-how-your-second-brain-key-understanding-many-chronic-illnesses

Previous Procedura inovativa de micsorare a stomacului fara bisturiu
Next Workshop - Regresie in vieti anterioare

About author

Catalin Dimofte
Catalin Dimofte 34 posts

Primele experiente cu hipnoza le-am avut incepand cu anul 1995. De cativa ani am decis sa practih hipnoza la nivel profesionist pentru a putea ajuta cat mai multi oameni sa-si rezolve problemele emotionale.

You might also like

Diverse 0 Comments

Cum invatam sa NU MAI IUBIM !!!

Noi invatam in fiecare zi, tot ceea ce stim astazi am invatat candva, inclusiv “SA IUBIM”  dar putem invata si “SA NU MAI IUBIM” . Si eu am invatat “SA

Diverse 0 Comments

Experiment psihologic ce te pune pe ganduri: Cusca cu 5 maimute

Te-ai intrebat pana acum de ce faci anumite lucruri care le fac si altii? Care este rolul anumitor obiceiuri? In 1967 Stephenson, G. R. a facut un experiment cu 5 maimute

Diverse 0 Comments

Cele mai vechi amintiri din copilărie încep să dispară în jurul vârstei de 7 ani”

Cele mai vechi amintiri din copilărie încep să dispară în jurul vârstei de 7 ani, arată un studiu recent. Se ştie deja că majoritatea amintirilor adulţilor se întind în urmă

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!