Cum pot sa imi recapat amintirile pierdute?

Cum pot sa imi recapat amintirile pierdute?

Amintirile sunt cel mai de pret lucru care poate un om sa aibe. Amintirile sunt ceva ce ar trebui sa ramana vii pentru totdeauna, atat cele care sunt prezente in mintea noastra cat si cele fizice care le putem atinge ( aici ne referim la fotografii sau alte lucruri considerate drept amintiri ).  Amintirile activeaza anumite stari si anumite emotii alea subconstientului nostru. De asemenea, acestea ar trebui sa ramana intacte atat timp cat organismul nostru are viata. Amintirile sunt intotdeauna ceva de nepretuit. Din pacate se pot intampla anumite accidente prin care se poate intrerupe memoria si astfel tot ceea ce stiam pana in momentul acela, poate deveni doar o istorie nescrisa de care noi nu ne vom mai aduce aminte. Memoria se poate pierde nu neaprat in urma unui accident ci si un urma unui soc, a unei sperieturi sau a unei drame foarte intense pe care am trait-o.

De-a lungul timpului au existat si cu siguranta vor mai exista cazuri in care oamenii si-au pierdut memoria complet sau partial si astfel si-au pierdut si amintirile. Acest lucru este extrem de dureros, este dramatic pentru un om sa nu mai poate sa stie trecutul sau, chiar daca trecutul trebuie lasat in urma. Din fericire odata cu evoluarea stiintei s-au dezvoltat anumite terapii care ne ajuta sa ne readucem aminte anumite lucruri din viata noastra, care s-au intamplat si noi le-am uitat dintr-un motiv sau altul. In prezent aceste terapii sunt extrem de folosite  si apeleaza la ele nu doar persoanele care si-au pierdut memoria ci si persoanele care au mai uitat unele lucruri si vor neaparat sa-si aminteasca sau sa retraiasca momentele.

cum recuperam amintirile

Hipnoza te poate ajuta sa-ti recapeti amintirile pierdute

Recapatarea amintirilor este ceva vital pentru fiecare om care are astfel de probleme. Trebuie sa precizam ca nu este tocmai usor sa ne readucem aminte trecutul. In prezent singura metoda care funcioneaza destul de bine pentru a rezolva aceasta problema este hipnoza. Desigur ca daca vem pierderi de memorie ne putem aduce aminte si singuri, insa asta depinde foarte mult de familie, de cei apropiati si difera de la caz la caz. Hipnoza este o terapie cu ajutorul caruia ne putem aminti lucruri, oameni sau fapte din trecutul nostru.

Aceste stari de transa permit accesul in cele mai adanci parti ale subconstientului si inconstientului nostru, care in mod normal nu pot fi accesate in starea constienta. In general nu avem amintiri bizare ascunse in colurile mintii noastre, dar existamulte lucruri pe care nu ni le-am putea aminti fara un efort special.

Despre hipnoza se spune ca poate fi periculoasa daca nu este aplicata corect si de cine trebuie. In acest sens este recomandat sa apelam doar la un medic specialist in acest domeniu care stapaneste foarte bine tainele hipnozei si care nu ar avea nici un motiv sa ne controleze sau sa ne faca rau. Daca ajungem sa avem nevoie de hipnoza pentru recapatarea amintirilor, trebuie sa stim ca nu se poate sa aflam totul chiar de la prima sedinta. Pentru a ne recapata mare parte din amintiri este nevoie sa mergem la mai multe sedinte si desigur ca este nevoie si de multa vointa, concentrare si putere psihica din partea noastra.

Cel mai bine ar fi sa avem grija de noi si sa nu patim nimic in asa fel incat sa fie nevoie de hipnoza pentru a ne recapata amintirile pretioase.

Previous Hipnoza pentru sportivi - Depaseste limitele
Next Transferul si contratransferul in Hipnoanaliza

About author

Catalin Dimofte
Catalin Dimofte 34 posts

Primele experiente cu hipnoza le-am avut incepand cu anul 1995. De cativa ani am decis sa practih hipnoza la nivel profesionist pentru a putea ajuta cat mai multi oameni sa-si rezolve problemele emotionale.

You might also like

Hipnoza 0 Comments

Procedura inovativa de micsorare a stomacului fara bisturiu

Stiai ca exista posibilitatea sa-ti micsorezi stomacul fara o interventie chirurgicala? Stiai ca atunci cand creierul percepe ca stomacul tau este mai mic, starea de satietate va aparea mult mai

Hipnoza 0 Comments

Cine nu poate fi hipnotizat

Orice persoana pot fi hipnotizata, diferenta consta in profunzimea transei, dar exista si situatii in care un hipnotist nu poate reusi sa induca transa hipnotica Nu pot fi hipnotizate cei: care

Hipnoza 0 Comments

Cum ma pot lasa de fumat? Hipnoza te ajuta

Fumatul este una dintre viciile care afecteaza o mare parte a populatiei de pe glob. Din pacate fumatut este de departe cel mai raspandit viciu si de pentru majoritatea dependetilor este foarte

0 Comments

No Comments Yet!

You can be first to comment this post!